Lillo boven… en onder het zand

Zaterdag 24 september was het zo ver. Na een jaartje intense voorbereiding was dit nieuw boek, een creatie van de Koninklijke  Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder kant en klaar om aan de pers en de genodigden in het Poldermuseum voorgesteld te worden.

Voorzitter Frans Yzermans sprak het welkomstwoord uit en schetste het ontstaan en de inhoud van het nieuw boek, een pareltje in de rij van de bijzondere uitgaven van de vereniging. De titel is niet zo maar lukraak gekozen. Wel bewust beantwoordt hij aan de onverbiddelijke realiteit.

Vooral diegenen die oorspronkelijk het dorp Lillo van voor de jaren ’60 nog gekend hebben begrijpen onmiddellijk wat de woorden ‘onder het zand’“ betekenen. En waar we nu nog van kunnen genieten en verplicht zijn in de beste omstandigheden te bewaren is het Lillo dat van de vernieling gespaard werd en boven het zand in leven mag blijven.

De samenstelling van het boek was in handen van Ludo Aertssen en een aantal eigen auteurs, maar ook enkele externe pennenridders zorgden voor inhoudsvolle artikels over het vroegere dorp en zijn inwoners.

Aanvullende inlichtingen zijn te bekomen via e-mail heemkringpolder@gmail.com of tel. 03 664 30 98 (liefst na 19 uur)

lillo_boekvoorstelling

Op de foto ziet men districtsburgemeester Carl Geeraerts, de schepenen Nathalie Aertssen en Rudi Sempels met enkele auteurs die fier het nieuwe boek tonen. 

Praktische informatie:

  • Druk: zwart/wit en met illustraties van Albert De Vree, Jos Van Aerde, Van Craen-Janssens en uit de archieven van de heemkundige kring en het Poldermuseum.
  • Aantal bladzijden: 214, waarvan een aantal in kleurendruk.
  • Eerste druk: 300 exemplaren.
  • Algemene coördinatie: Ludo Aertssen.
  • Verkoopprijs: 22 €.

Hoe bekomen ?

  • Door overschrijving op bankrekening BE91 9730 1394 3176 van Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder, 2940 Hoevenen, met vermelding  Lillo-boek. Inwoners van de Antwerpse polderdorpen betalen 22 € (gratis thuisbezorging).
  • Belangstellenden wonende buiten de polderdorpen betalen 26 € omwille van thuisbezorging per post.
  • Bij uitgeverij Publi-Polder, Laageind 30, 2940 Stabroek, tijdens de openingsuren.
  • In 2017 zal het boek eveneens in het Poldermuseum, tijdens de openingsuren aangeschaft kunnen worden.